eTwinning

07.02.2021 156

23-12-2020

Twinning eşleşmek bir araya gelmek demektir. eTwinning ise bunun internet üzerinden yapılan şeklidir.

eTwinning Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

Avrupa Birliği Ülkeleri ve Komşularında Bulunan Okullar Arasında Ortaklıklar Kurmayı Böylece Öğretmenler – Öğrenciler ve Okullar Arasında Sosyal ve Kültürel İşbirliği Geliştirmeyi Amaçlayan Online Bir Platformdur.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, yurt içi ve yurt dışı ortaklarla projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için tüm okulların katılabileceği güvenli bir online platform sunmaktadır.

eTwinning Portalına Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyindeki Okulların Hepsi Katılabilir. Okulumuzda İngilizce Öğretmenimiz Hilal SEVİNÇ'in aktif katılımı ile eTwinning faaliyetleri yürütülmektedir. Projelerimizden bazı görseller aşağıdaki gibidir. 23-12-202023-12-202015-11-202015-11-202015-11-202015-11-2020

eTwinning sayesinde öğrencilerimiz hem ülkemizde ve farklı ülkelerde yaşayan gelecekteki meslektaşlarını tanıma şansı elde ediyor hem de mesleki uygulamalar açısından benzerlikleri görüp ülkemizde aldıkları eğitimin bütün dünyada geçerli kriterlere sahip olduğunu görebiliyorlar. Bu da yurt içi ve yurt dışında çalışma ve eğitim alma konusunda ufuklarını genişletiyor. eTwinning Çalışmaları Öğrencilerimizin Yabancı Dil Gelişimlerine ve Sosyal Gelişimlerine Katkı Sağlıyor.

Öğretmenlerimiz eTwinning'in sunduğu mesleki gelişim imkanları sayesinde kendilerini geliştirme ve öğrencilerimize bilgi aktarımında daha farklı yöntemler uygulama şansı elde ediyorlar.

Aşağıdaki resme tıklayarak eTwinning resmi adresine ulaşabilirsiniz.

23-12-2020